covid19

20-06-2015 16:37 Kategori:

Medical Park Uşak Hastanesinde İç Hastalıkları Kliniğinde Uzm.Dr. Ferit SARI Göreve Başladı!

Medical Park Uşak Hastanesinde İç Hastalıkları Kliniğinde Uzm.Dr. Ferit SARI Göreve Başladı!

"Medical Park Uşak Hastanesinde İç Hastalıkları Kliniğinde Uzm.Dr. Ferit SARI Göreve Başladı!"

Modern teknolojinin kullanıldığı ve alanında uzman doktorların görev yaptığı Medical Park Uşak Hastanesin de İç Hastalıkları Kliniğinde Uzm.Dr.Ferit SARI göreve başladı
Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Uzm.Dr.Ferit SARI,uzmanlığını İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tamamlamıştır.Diyabet, yüksek tansiyon, karaciğer hastalıkları, mide-bağırsak sistemi hastalıkları,nefroloji,hemotoloji,tiroid hastalıkları başta olmak üzere pek çok iç hastalıkları konularıyla ilgilidir.
İç Hastalıkları Bölümü, üst ve alt solunum yolu hastalıkları, ateşli hastalıklar, hipertansiyon, şeker hastalığı, tiroid hastalıkları, kolesterol ve trigliserid yükseklikleri, sindirim sistemi hastalıkları (gastrit, ülser, reflü, spastik kolit, vb.), karaciğer ve safra kesesi hastalıkları, böbrek hastalıkları, kansızlık ve kan hastalıkları tanı ve tedavisi, çeşitli kanser hastalıklarının erken tanısı, romatizmal hastalıklar, kas ve iskelet sistemi hastalıklarını kapsar.
Günümüzdeki bilimsel gelişmelerin ışığında ayrıntılı fizik muayene doğrultusunda gerekli modern tetkikler, laboratuar (kan, idrar, dışkı vb.), radyolojik incelemeler (röntgen, ultrasonografi, mammografi, bilgisayarlı tomografi, MR, kemik yoğunluğu, vb.), gerekli durumlarda endoskopik incelemeler (üst gastrointestinal sistem endoskopisi, kolonoskopi, vb.) ve EKG, Ekokardiyografi gibi gerekli tüm tetkikleri kullanarak hastalıkların erken ve kesin tanısını sağlar.
 
Tiroid Hastalığı Sinyaline Dikkat!
 
Uzm.Dr.Ferit SARI;Ülkemizde tiroid hastalıkları sık görülümesine dikkat çekerek, tiroid bezinde üretilen tiroid hormonlarının vücut hücreleri üzerinde etkileri olduğunu, bu nedenle tiroid hormonlarının dengesiz üretiminin diğer organ ve sistemlerin de çalışmasını olumsuz etkileyebileceğinden yaşamın her döneminde özellikle gebelik döneminde bebek ve anne sağlığı için tiroid hormonlarının normal düzeylerde tutulması gerektiğini belirtiyor.
 Tiroid hastalıkları;
 
 
tiroid bezinde, nodüllü ya da nodülsüz büyüme (guatr) ,belirgin bir büyüme olmaksızın tiroidin çalışmasındaki bozulma(hipertiroidi ve hipotiroidi) şeklinde karşımıza çıkabiliyor.
 Ülkemizde en sık görülen biçimi guatrın büyümesi ya da tomurcuklanması. Bu hastaların tiroid tümörleri açısından araştırılması gerekmektedir.
Tiroid bezinin az çalışarak yeterli miktarda tiroid hormonu salgılamamasına hipotiroidi, aşırı çalışmasına da hipertroidi denir.
Hipotiroid hastalar ciltte kuruluk, saçlarda kabalaşma, yüzde ve vücutta şişlikler, üşüme, uykuya eğilim, kabızlık, kadınlarda adet düzensizlikleri, seste kalınlaşma gibi şikayetlerle kliniğimize başvurabilirler. 
Hipertiroidi ise aşırı tiroid hormonu salgılanması sonucu görülür. Hastalar iştah artmasına rağmen kilo kaybı, çarpıntı, terleme, sıcağa tahammülsüzlük, titreme, bağırsak hareketlerinde süratlenme, adet düzensizlikleri, uyku bozukluğu ve sinirlilik yakınmaları ile gelebilirler.
Tiroid hastalığından şüphelenildiği durumlarda öncelikle hastanın hastalık öyküsü alınıyor ve ayrıntılı muayene ediliyor. Kanda tiroid hormonlarının düzeylerinin tayininin yanısıra ultrasonografi, sintigrafi olarak adlandırılan görüntüleme yöntemi, tiroid bezinden ince iğne ile örnek alınması başlıca tanı yöntemleri olarak kabul ediliyor. Tiroid hormonları veya tiroid hormon yapımını engelleyen ilaçların tedavide öncelikli olarak kullanılmaktadır.
 


DİĞER HABERLERİ

1.reklam

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

28 MAYISTA KİM CUMHURBAŞKANI OLUR?

50%

38.9%

11.1%

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
BİYOGRAFİLER

E-BÜLTEN ABONELİĞİ