covid19

29-07-2015 19:48 Kategori: EKONOMİ

“UTSO’dan İhracat Köprüsü”

“UTSO’dan İhracat Köprüsü”

"“UTSO’dan İhracat Köprüsü”"

UTSO (Uşak Ticaret ve Sanayi Odası), Uşaklı işadamları ile yurtdışı yatırım olanakları ve ihracat arasında köprü oluyor. 
Yurt dışında ikili görüşmelerle yatırım ve ihracat olanaklarını sürekli değerlendiren UTSO, Uşaklı işadamları için ikili görüşmeler ayarlayıp ihracat potansiyelini arttırmayı hedefliyor.      
Uşaklı iş adamlarının dış ticaret ve yatırım olanaklarını geliştirecek her türlü projeyi desteklediklerini belirten Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa KUVVET  “Daha önce Rusya, Makedonya, Bosna-Hersek, Sırbistan, Almanya, Irak, İspanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Gürcistan ve Azerbaycan gibi ülkelere son 5 yılda çeşitli iş dallarında ikili iş görüşmeleri düzenledik. Hatta Almanya, İtalya gibi ülkelere birkaç alanda iş görüşmeleri düzenledik. Bu iş gezilerin sonuçları orta vadede kendini göstererek Uşak ili ihracat rakamlarına yansımıştır” dedi.
İRAN VE AFRİKA YENİ HEDEF
Son dönemde özellikle hedef pazarlarımız olan komşu ülkelerdeki çeşitli sıkıntıların Uşaklı işadamlarını olumsuz etkilediğini dile getiren KUVVET “Yeni Pazar hedefleri arasında İran ve Afrika gibi gelişmekte olan ülkeler yer almaktadır.” dedi.
İhracat yelpazelerini geliştirmek için çalıştıklarını ifade eden Mustafa KUVVET “İran gibi Pazar yasağı kalkan, Afrika gibi gelişmekte olan, Avrupa gibi gelişmiş sanayiye sahip ülkelere açılarak ihracat yelpazemizi genişletmek istiyoruz. Ayrıca hali hazırda Almanya gibi ihracatımızda en büyük rakamları yakaladığımız ülkelerde pazarımızı sağlamlaştırmak içinde yeni ikili iş görüşmeleri düzenleyeceğiz. Düzenleyeceğimiz ikili iş görüşmeleri sektöre özgü, 10 ila 20 firma arası katılım sağlanacağı, her firma başına en az 5 görüşme yapıla bilinecek organizasyonlar olacaktır” dedi.
2015 HEDEFİMİZ 4 ÜLKE
Bir yıl içerisinde 4 iş görüşmesi planladıklarını sözlerine ekleyen UTSO Başkanı KUVVET “Almanya, İtalya, Fransa ve İran ilk hedeflerimiz. Bu ülkelerle yapacağımız ikili görüşmelerden olumlu sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. İhracat rakamlarımızı arttırmak ve yeni pazarlar bulmak adına 2016 yılında da çabalarımız devam edecek.” dedi.

 



DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

1.reklam

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

28 MAYISTA KİM CUMHURBAŞKANI OLUR?

50%

38.9%

11.1%

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
BİYOGRAFİLER

E-BÜLTEN ABONELİĞİ