covid19

30-07-2015 17:16 Kategori:

Vali Yavuz ZEKA Yönetim Kurulu Başkanı Oldu!

Vali Yavuz ZEKA Yönetim Kurulu Başkanı Oldu!

"Uşak Valisi Seddar Yavuz Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Oldu!"

Zafer Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı 7. Yönetim Kurulu Toplantısı Uşak’ta Ulubey ilçesinde yapıldı.
Ajansın çalışmalarını yönlendirmek ve Ajansın misyon ve vizyonuna uygun olarak gerekli faaliyetleri icra etmek üzere 14 Temmuz 2015-2016 dönemi arasında Yönetim Kurulu Başkanlığını 1 yıldır yürüten Manisa Valisi Sayın Erdoğan Bektaş görevi Uşak Valisi Seddar Yavuz’a devretti.
Vali Seddar Yavuz Manisa Valisi Bektaş’a Yönetim Kurulu Başkanlığı sırasında Zafer Kalkınma Ajansı’na yapmış olduğu katkıları sebebiyle teşekkür etti.
Plaket takdiminden sonra geçilen yönetim kurulu toplantısında, Vali Seddar Yavuz gündeme ve yapılan faaliyetlere ilişkin yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerimizin sürdürülebilir kalkınması için faaliyet gösteren Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak, kurulduğu günden bu yana birçok planlama çalışmaları yaptık, geliştirilen projelere teknik ve mali destek sağladık. Son zamanlarda ise, bu çalışmaların yanında gerek güdümlü proje geliştirme gerekse AB üzerinden yeni fonlar temin etme noktasında önemli çalışmalarımız oldu. İnşallah bu çalışmalarımızı daha da arttırarak illerimizin, ülkemizin ve vatandaşlarımızın refah düzeyinin artmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz.”
Toplantıda, 2015 Yılı Proje Teklif Çağrıları Değerlendirme Sonuçları, 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı Künyesi, 2015 Yılı Teknik Destek Programı Künyesi, TR33 Bölgesi İlleri 2016 Yılı Yatırım Teklifleri, Program İlerleme Raporları, Projelerle İlgili Talepleri, İki Toplantı Arası Ajans Faaliyetleri, 2015 Yılı Haziran Ayı Gelir-Gider Cetveli ve yönetime ilişkin diğer konuların görüşüldüğü toplantıda, bölge kamuoyu ve paydaşlarımızın yakından takip ettiği ilk gündem maddesi olarak 2 yeni mali destek programlarından KOBİ’lere yönelik olarak Hazırlanan Sanayide Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (SAREP) ve Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik ilan ettiğimiz Sosyal Kalkınma Ve Beşeri Gelişme Altyapı Programı (SOBEP) kapsamındaki destekler değerlendirildi.
SAREP kapsamında KOBİ’lere 450 Bin TL ile 550 Bin TL arasında SOBEP kapsamında ise 600 Bin TL ile 1 Milyon 20 Bin TL arasında değişen miktarlarda destek imkanının sunulduğunu ifade eden Vali Yavuz “Son başvuru tarihi olan 8 Mart 2015 tarihi itibarıyla SAREP’e 122, SOBEP’e ise 98 adet olmak üzere Ajansımıza TOPLAM 220 adet PROJE sunulmuştur. Ülke genelinde kalkınma ajanslarının kurulması ile birlikte devletimizin başlatmış olduğu kalkınma hamlesi yerelde daha fazla hissedilir olmuş ve proje geliştirme ve uygulama kapasitemiz hızla artmıştır. Projelerin puanlanması noktasında şu hususun da bilinmesini istiyorum: Projelerle ilgili tüm yetki ve sorumluluk bağımsız değerlendirici ve değerlendirme komitesi olarak adlandırılan kurum dışı uzmanlardadır. Bu kişilerin tarafsız ve bağımsız olarak çalışabilmesi için her türlü tedbiri de almaktayız. Hatta, değerlendirme sonuçlarında en belirleyici olan bağımsız değerlendiricileri Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde çalışmayan ya da ikamet etmeyen kişiler arasından seçmeye mümkün mertebe özen gösteriyoruz. Yönetim Kurulu olarak bu süreçler neticesinde ortaya çıkan başarılı projelerin desteklenmesi noktasında kesin kararı veriyoruz. Bu toplantıda; 30 Milyon TL olan mali kaynağımızın illerimize azami faydayı sağlayacak projelere tahsis edilmesi noktasında nihai kararı verip, Ağustos ayında hızlı bir şekilde sözleşmelerin imzalanmasını müteakip bu yatırımların bölgemize kazandırılması arzusundayız” dedi. 
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, Vali Yavuz sözlerini şöyle tamamladı: “2014-2015 Temmuz döneminde Ajansımızın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüş olan Manisa Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş’a tekrar teşekkürlerimi sunuyor, geçmiş dönemlerde görev yapmış olan diğer Sayın Valilerimiz gibi 1 yıl süreyle devralmış olduğum bu görevde Yönetim Kurulumuzun değerli üyelerinin de destekleriyle tüm Bölge illerimiz adına faydalı hizmetler yapabilmeyi Rabbimden niyaz ediyorum. Toplantımızın Bölgemize ve Ülkemize hayırlı olması temennilerimle hepinize saygılar sunuyorum.”


DİĞER HABERLERİ

1.reklam

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

28 MAYISTA KİM CUMHURBAŞKANI OLUR?

50%

38.9%

11.1%

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
BİYOGRAFİLER

E-BÜLTEN ABONELİĞİ