covid19

24-09-2014 10:03 Kategori:

Vali Yavuz “Afet riskinin düşük olması muhtemel afetlere hazırlık yapmamızı engellememelidir”

Vali Yavuz “Afet riskinin düşük olması muhtemel afetlere hazırlık yapmamızı engellememelidir”

"Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği ile yürürlüğe giren Türkiye Ulusal Afet Müdahale Planı kapsamında oluşturulacak “Uşak İli Afet Müdahale Planı” hazırlıkları toplantısı Vali Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi."

Öz Merkez İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Yalçın, Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, İlçe Kaymakamları ve daire müdürleri katıldı.
Vali Seddar Yavuz, afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait görev ve sorumlulukların gözden geçirilmesi amacı ile toplantıyı gerçekleştirildiklerini belirterek “Uşak Afet Müdahale Planının hazırlanması, koordine edilmesi ve gerektiğinde uygulamaya konulması ile ilgili çalışmaları AFAD Müdürlüğü yapsa da uygulama konusunda koordinasyon için kamu kurum ve kuruluşlarına ve STK’lara büyük görevler düşmektedir” dedi.
Uşak İli Afet Müdahale planının risk analizi göze alınarak hazırlanacağını ifade eden Vali Yavuz, “İlimizin afete maruz kalma ihtimallerini incelediğimizde umumi hayatı olumsuz etkileyecek bir durum gözlemlenmemekte ise de, bu durum afetlerle karşılaşmayacağımız anlamına gelmeyecektir. 6 ilçe 256 köy ve beldelerle birlikte 350 bin nüfuslu bir kentin afetlere karşı korunması ve tedbirlerin alınması gerekir. Eşme ilçemiz dışında kalan kısımların birinci derece deprem bölgesi olmamasına karşı, Afyonkarahisar, Denizli ve Kütahya gibi illerin komşu ilçeleri birinci derece deprem bölgesi riski altındadır. Meydana gelebilecek bir deprem bölgemizi ciddi bir şekilde etkilemekte ve ilk yardım faaliyetleri organizasyonunda ilimiz önemli bir yerde bulunmaktadır. Bu plan yapılırken önceliğimiz; hayat kurtarma, kesintiye uğrayan hayatı en kısa sürede normale döndürmek, müdahale çalışmalarını hızlı ve planlı bir şekilde gerçekleştirmek, halk sağlığını korumak ve sürdürmek, kültürel mirası korumak, ekonomik ve sosyal kayıpları azaltmak, ikinci bir afeti önlemek ve etkilerini azaltmak ve kaynakların etkin kullanımını sağlamaktır. Afetlerin engellenmesi, engellenemiyorsa en aza indirilmesi konusunda etkin katılımı özellikle kamu kurum ve kuruluşlar ile STK’lardan bekliyorum. Uşak İli Afet Müdahale Planı’nın ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Vali Seddar Yavuz’un konuşmasının ardından Uşak AFAD İl Müdürü İsmail Karaalp tarafından “Uşak İli Afet Müdahale Planı” ile ilgili sunum yapıldı.



DİĞER HABERLERİ

1.reklam

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

28 MAYISTA KİM CUMHURBAŞKANI OLUR?

50%

38.9%

11.1%

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
BİYOGRAFİLER

E-BÜLTEN ABONELİĞİ