covid19

24-11-2014 14:00 Kategori:

VALİ SEDDAR YAVUZ’UN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

VALİ SEDDAR YAVUZ’UN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

"VALİ SEDDAR YAVUZ’UN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI"

Medeniyetlerin inşasında insanlığın yükselişinde en önemli rolü üstlenen öğretmenler, Türk Milletinin de en değerli ve en saygın kişileridir. Aileden sonra çocuklarımızın eğitimi ve gençlerimizin hayata hazırlanmasında büyük bir özveri ile emek sarfı eden öğretmenlerimiz toplumumuzun kaderine yön veren bir mesleğin en önemli aktörleridir.

 

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kuruluş felsefesinde yer alan muasır medeniyete giden yolda öğretmenlerimizle emin adımlarla ilerlerken şunu biliyoruz ki kalkınmış ve gelişmiş tüm toplumlar öğretmene verdikleri değerle bulundukları yüksek seviyelere gelebilmişlerdir. Köklü ve büyük bir medeniyete sahip Aziz Milletimiz de gerek mensubu bulunduğu dinin emri olarak gerekse ecdadımızdan devraldığımı mirasla her zaman ilme ve alime büyük değer vermiş; öğretmenlerimiz toplumun baş tacı edilmiştir.

 

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günü her yıl büyük bir coşku ile kutlamakta, öğretmenlerimize verdiğimiz samimi değeri bir kez daha vurgulamaktayız. Aydınlık, büyük ve güçlü bir Türkiye’nin temelinde yer alan eğitim ve kültür; yurdumuzun dört bir yanında özveri ile görev yapan kıymetli öğretmenlerimizin emekleriyle yeni nesillere aktarılmaktadır. Milli ve manevi değerlerimizi, gelişen ve değişen dünyanın hızla üretilen bilim ve teknolojisine ayak uydurmak, her alanda bir adım önde olmak için geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin önünde bir ışık olarak öğretmenler bulunmaktadır.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, toplumumuzun gelişmesi ve kalkınmasına büyük özveri ile katkı sağlayan kıymetli öğretmenlerimize saygı ve sevgilerimi sunuyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı ömürler diliyor; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi de rahmet ve şükranla yad ediyorum.

 



DİĞER HABERLERİ

1.reklam

gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

28 MAYISTA KİM CUMHURBAŞKANI OLUR?

50%

38.9%

11.1%

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
BİYOGRAFİLER

E-BÜLTEN ABONELİĞİ