covid19

01-08-2015 17:36 Kategori:

Uşak'ta Bütün Festivaller ve Konserler İptal Edildi!

Uşak'ta Bütün Festivaller ve Konserler İptal Edildi!

"Festivaller ve Konserler İptal!"

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Türkiye genelinde yaşanan şehit haberlerine yüreklerinin yandığını belirtirken, bütün kültür sanat ve konser organizasyonlarını iptal ettiklerini belirtti. Cahan, “Vatan evlatları hayatlarını kaybederken bizler eğlenemeyiz” dedi.
Türkiye genelinde son haftalarda tırmanan terör olayları neticesinde farklı illerden şehit haberleri gelmeye başladı. Alınan her acı haber ise kalbinde vatan sevgisi olan herkesi derinden üzdü. Bu konuda bazı kurum ve kuruluşlarda yaz mevsimi nedeniyle düzenlenecek olan organizasyonları iptal etme kararı aldı. Uşak Belediyesi de bu konuda hassas bir yaklaşım sergileyerek Ağustos ayında düzenleyeceği festivalleri yapmama kararı aldı.  Bu kapsamda gurbette yaşayan vatandaşların kente tatil için gelmeleri hasebiyle düzenleyeceği Kardeşlik Kültür ve Sanat Festivali’nin yapılmaması konusunda karar alındı. 09-12 Ağustos tarihleri arasında yapılması düşünülen festivale İrem Derici, Murat Başaran, Mithat Körler ve Ufuk Çakır gibi sanatçılar katılacaktı.
Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, ,”Ülkenin içinde bulunduğu duruma duyarsız kalamayız” dedi. Ülkede karanlık ellerin yine kendini gösterdiğini aktaran Cahan, “Bugün maalesef ülkemiz çetin bir sınavdan geçmektedir. Ülkemizin istikrar sahibi olmasını istemeyenler bugün aynı senaryoyu tekrar yazmak, birlik ve beraberliğimize kast etmek için çaba vermektedir. Bunları ise sadece bizleri ve vatan topraklarını korumak gibi kutsal bir işi ifa eden güvenlik güçlerinin canlarına kast ederek gerçekleştirmektedir. Yapılan saldırılara karşı her zaman büyüklüğünü gösteren devletimiz ise dirayetini göstermektedir. Bizler de yaşanan bu duruma asla kayıtsız kalamazdık. Yangın yeri olan yüreklerimizin eğlenceler yapması asla kabul edemeyeceğimiz bir şeydi. Bu nedenle festival ve konser etkinliklerimizi yapmama yönünde karar aldık” şeklinde konuştu.
“Vatandaşlarımız da kararımıza destek vermektedir” ifadesini kullanan Cahan, milli birlik ve bütünlüğün bu şekilde bir kez daha kendini gösterdiğini iletti.
Uşak’ın hak ettiği etkinliklere imza attıklarını dile getiren Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Yusuf Görgülü, yas tutarken etkinlik yapılmasının uygun olmayacağını ifade etti. Görgülü, “Maalesef son haftalar ülkemiz kara bir kabusu yaşamaktadır. Neredeyse hergün gencecik filizlerimize saldırı haberi almaktayız. Belediyemiz birlik ve bütünlüğe kast edecek her türlü nifağa karşı da kararlı bir tutumdadır. Bu nedenle Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’ın talimatlarıyla organizasyonlarımızı iptal ettik” dedi.  


DİĞER HABERLERİ

1.reklam

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

28 MAYISTA KİM CUMHURBAŞKANI OLUR?

50%

38.9%

11.1%

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
BİYOGRAFİLER

E-BÜLTEN ABONELİĞİ