covid19

22-06-2015 21:00 Kategori: SAĞLIK

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne Bağlı Hastanelerde, Hastane Yönetimleri Tarafından Afet ve Acil Durumlara Müdahale Tatbikatı Yapıldı!

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne Bağlı Hastanelerde, Hastane Yönetimleri Tarafından Afet ve Acil Durumlara Müdahale Tatbikatı Yapıldı!

"Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne Bağlı Hastanelerde, Hastane Yönetimleri Tarafından Afet ve Acil Durumlara Müdahale Tatbikatı Yapıldı!"

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Hastanelerde, hastane yönetimleri tarafından Afet ve Acil Durumlara Müdahale Tatbikatı yapıldı. Afet anında, birlikte çalışacak kurumların hastanede oluşabilecek afet kriz yönetiminde afet senaryosu gereği; afet yada olağanüstü durumlarda meydana gelebilecek trafik kazaları,  yangın, deprem vb. karşı Hastane Afet Planı ekiplerinde görevli personel ile diğer personelin kriz anında,yangından korunma ve yangın söndürülmesi, deprem öncesi ve deprem sonrası korunma eğitimleri verilerek bilgi ve becerilerinin artırmaya yönelik tatbikatlar gerçekleştirilmektedir.
 
 
 
 
Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Uşak devlet hastanesi, Banaz ve Eşme devlet hastanelerinde geçekleştirilen tatbikata göre :  “Uşak- İzmir karayolunda zincirleme trafik kazası sonucu yaşanabilecekler” şeklinde kurgulanmış bir tatbikat yaptı. Tatbikat gereği bazı sağlık çalışanları kazazede rolündeyken acil servis çalışanları bu yaralıları hastaneye yetiştirmek için canla başla çalıştı.
 
 
 
Hastanede ise tam bir ana baba günü vardı. Adeta olay gerçekten yaşanmış gibi kriz yaşandı. Ambulanslar senaryo gereği yaralanmış olan kişiyi hastaneye yetiştirmek için çabaladılar. Tatbikat esnasında bir kriz masası oluşturulup herkesin koordineli şekilde çalışması sağlandı. Daha sonra doktorlar tarafından, basın toplantısı düzenlenerek ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgilendirme yapıldı.
 
 
 
Uşak ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Yalçın ATLI yaptığı açıklamada; ‘’ Uşak  karayolu olarak İzmir Ankara transit geçiş noktasında yer alması gün içerisinde yüzlerce farklı araç ve yükün bu karayolunu kullanması kaza riskini artırmaktadır. Olası afet veya kriz durumlarında hastanelerin hazırlıklı olması krizi yönetebilmesi gerekmektedir. Hastanelerimizin yöneticileri ve  görevli personellerimiz her türlü olağan üstü duruma karşı yıl içerisinde mevzuatlar çerçevesinde eğitimler almakta ve hastane afet planlarını hazırlayarak tatbikatlar ile kendilerini sınama fırsatı bulmaktadırlar. Hastane Kalite Yönetim Birimi ve Sivil savunma uzmanlarınca sürekli tüm personele yönelik Sivil Savunma, Doğal Afetler, Hasta Tahliyesi, Yangın Tedbirleri konulu eğitimler devam edecektir. Tatbikatların gerçekleşmesinde canla başla görev alan hastanemiz personeline katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi.
 


DİĞER SAĞLIK HABERLERİ

1.reklam

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

28 MAYISTA KİM CUMHURBAŞKANI OLUR?

50%

38.9%

11.1%

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
BİYOGRAFİLER

E-BÜLTEN ABONELİĞİ