covid19

19-03-2015 19:27 Kategori:

Telefon Dolandırıcıları Arıyor, Uşak Polisi DUR Diyor

Telefon Dolandırıcıları Arıyor, Uşak Polisi DUR Diyor

"Telefon Dolandırıcıları Arıyor, Uşak Polisi DUR Diyor"


Son dönemde sıklıkla yanan telefon dolandırıcılığına Uşak Polisinden etkili önlem.
Neredeyse her gün haber bültenlerine yansıyan telefon dolandırıcılığı olaylarına bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra banka ve PTT şubeleri önlerine konumlandırılan polis ekipleri ile tedbir alan Uşak Emniyet Müdürlüğünün çalışmaları dikkat çekiyor.

Uşak'ta, özellikle banka ve PTT şubeleri ile para çekme makineleri önlerinde görevlendirilen polisler, son iki ayda 51 kişinin telefon dolandırıcılık olayında 224 bin lira para transfer etmesini önledi.

Uşak'ta Emniyet Müdürlüğü,  Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından "Dolandırıcılığı Önleme Projesi" kapsamındaki çalışma başlatılarak, özellikle banka ve PTT şubeleri ile para çekme makineleri önlerinde polisler görevlendirildi.  

Görevlendirilen polis ekipleri  uzun süre cep telefonu ile konuşan, aynı zamanda işlem yapmaya çalışan kişileri izlemeye aldı, ekipler dolandırılacaklarından şüphelendikleri kişilerin yanlarına giderek kendilerini tanıtarak olaya müdahil oldu. Uşak’ta uygulanan proje kapsamında görevlendirilen polisler, kendilerini polis, savcı olarak tanıtarak para transferi yaptırmaya çalışan kişilerle telefon görüşmesi yapılan 51 olaya müdahale ederek, yaklaşık 224 bin lira paranın dolandırıcıların eline geçmesini engellendi.

 



DİĞER HABERLERİ

1.reklam

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

28 MAYISTA KİM CUMHURBAŞKANI OLUR?

50%

38.9%

11.1%

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
BİYOGRAFİLER

E-BÜLTEN ABONELİĞİ