covid19

25-07-2015 17:42 Kategori:

ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir Lozan Barış Antlaşmasının 92.Yıl Döneminde Birlik Beraberlik Vurgusu Yaptı!

ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir Lozan Barış Antlaşmasının 92.Yıl Döneminde Birlik Beraberlik Vurgusu Yaptı!

"ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, Lozan Barış Antlaşmasının 92.yıl dönümü münasebetiyle basın açıklaması yaptı!"

ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, Lozan Barış Antlaşmasının 92.yıl dönümü münasebetiyle yapmış olduğu basın açıklamasında;
 
Tarih tekerrür mü ediyor ? 20.Yüzyılın başında, emperyalist ülkeler kendi çıkarları gereği imparatorlukların parçalanması için ellerinden gelen gayreti göstermişlerdir. Birinci Dünya Savaşı sonrası dağılan Osmanlı imparatorluğunu kendi aralarında paylaşmışlar, bunun adına da Sevr antlaşması demişlerdi.
 
Bu antlaşmaya göre İngiliz, Fransız ve İtalyan temsilcilerinden oluşan bir komisyon Fırat’ın doğusunda kalan topraklarda Kürdistan devleti kurulmasına karar veriyor, Trabzon, Van, Erzurum ve Bitlis’i de içine alan bölgeyi Ermenistan devletine bırakılıyor, Ceyhan, Antep, Urfa, Mardin ve Cizre kent merkezleri Suriye'ye bırakılıyordu.
 
Batıda ise İzmir Edirne ve Kırklareli dahil Trakya’nın büyük bölümü Yunanistan’a veriliyordu.
Osmanlı imparatorluğunun omurgasını oluşturan Türkler orta Anadolu da küçük bir toprak parçasında hapsedilmişti.   
Dağılma sürecindeki İmparatorluğu’nun son döneminde, cepheden cepheye sürüklenen halk bıkkın, yılgın, yorgun ve her şeyini kaybetmişti. Bu tükenmişlik içinde, binlerce yıllık uygarlık anlayışı ve devlet olma geleneğinin verdiği birikim ile Türk aydınları bu paylaşıma şiddetle karşı çıktılar. Mustafa Kemal ve arkadaşları, yerel baz da kuvva-i milliye örgütlenmesiyle direnişi başlattılar.
 
Ayağa kalkan Türk ulusu mucizeler yaratarak hem işgal güçlerine, hem de gerici orta çağ zihniyetine karşı  büyük bir zafer kazanarak, mazlum milletlere örnek oldular.Bu gün baktığınızda yenilmez görülen emperyalistlerin temsilcileri,Türk ulusunun keskin iradesi karşısında darmadağın oldular.
 
Kurtuluş savaşı kahramanları, zafer sonrası 24 Temmuz 1923’te, Sevr Anlaşmasını yırtıp atmış, dünya ülkeler tarihine tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin adını yazdırmışlardır.
Sömürgeciler Anadolu toprakları üzerindeki emellerini ileri bir tarihe bırakmak zorunda kaldılar. Özenle arayıp buldukları yerli işbirlikçiler eliyle, yüz yıl sonra ülkemizin de içinde bulunduğu  ulus devletleri, dini, etnik ve mezhepsel ayrılıkları körükleyerek parçalama gayreti içine girdiler. Bu gün sürekli Fırat’ın doğusunda Kürt devletinden bahseden, PKK terör örgütü ve onun siyasi uzantıları da, Yeni Osmanlı hayalleri kuranlar da, Sevr antlaşmasını yapanların kuklalarıdır.
Türk ulusu birlik ve beraberlik içinde, sömürgeci zihniyetin oyununu 1923 Cumhuriyet devrimiyle nasıl bozduysa, bu günde aynı kararlılıkla heveslerini kursaklarında bırakacaktır.
 
Lozan Barış Antlaşmasının 92. yılında birlik beraberlik içinde, özgürlük ve tam bağımsızlığımızı kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.
 


DİĞER HABERLERİ

1.reklam

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

28 MAYISTA KİM CUMHURBAŞKANI OLUR?

50%

38.9%

11.1%

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
BİYOGRAFİLER

E-BÜLTEN ABONELİĞİ