covid19

17-07-2015 17:22 Kategori: GÜNDEM

Yalçın Atlıdan Önemli Açıklamalar!

Yalçın Atlıdan Önemli Açıklamalar!

"Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı, Proje Atölyesi Adlı Toplantı Hakkında Kamuoyuna Önemli Açıklamalarda Bulundu!"

10 Temmuz 2015 tarihinde Atatürk Kültür Merkezi'nde Proje Atölyesi başlıklı Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurum Kuruluşları ve Uşak Üniversitesinin yapmış olduğu toplantıdaki açıklamaların kamuoyuna yansımasından sonra Uşak İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yalçın Atlı önemli açıklamalarda bulundu.
Genel Sekreter Yalçın Atlı yaptığı açıklamada ''10 Temmuz 2015 tarihinde AKM de Proje Atölyesi başlıklı STK’ları, Kamu kurum kuruluşları ve Uşak Üniversitesinin yapmış olduğu toplantıda bilgimiz olmadan Kurumumuzu ilgilendiren çalışma alanlarımız ile ilgili bazı açıklamalar yapılmış ve tarafımızdan üzüntüyle karşılanmıştır. Gereği aşağıdaki açıklamalar kamuoyunu bilgilendirme adına yapılmıştır‘’ dedi.
Atlı açıklamasının devamında ; 
''STK’ları, Kamu kurum kuruluşları ve Uşak Üniversitesinin bir araya geldiği AKM’de 10 Temmuz da Proje atölyesi başlıklı düzenlenen toplantıda diş hekimliği fakültesi konusu da konuşulmuş olup burada Kurumumuz ile görüşülmeden dört yol yerleşkedeki ek hizmet binasının 55 yataklı ve  %80-% 90 yatak doluluk ile vatandaşımıza hizmet sunan psikiyatri servisinin diş hekimliği fakültesi olarak tamiratlar ve tadilatlar ile dönüştürülmesi konusu mevzu olmuştur. Hali hazırda psikiyatri gibi önemli ve özellikli bir servisin hastalarımızın sağlığı ve memnuniyeti açısından mevcut şartlarda Ankara kara yolu üzerindeki ek 300 yataklı hastanemiz yapılmadan bir başka alana taşınmamız zaten mevcut yapıda uygun görünmemektedir. Yapılan toplantıya kamu kuruluşu olarak ve bizim alanlarımız söz konusu olması vesilesi ile çağrılmış olsa idik her zaman olduğu gibi kamuoyunu ve katılımcıları doğru bir şekilde bilgilendirirdik düşüncesindeyiz.
Geçen yıl bu konu ile görüşmeler tüm ilgili alanlar atlanmadan Bakanlıklar dahil yapılmış olup Sayın Valimiz Seddar Yavuz başta olmak üzere diş hekimliği fakültesinin kurulabilmesi, Yeni bir diş hastanemizin Uşağa kazandırılması adına tüm siyasilerimizle birlikte el birliği ile çalışılmıştır. Ve Sağlık Bakanımızdan yeni bir Diş hastanesi sözünü Uşağa almışlar ve bu konuda çalışmalarımız son sürat devam etmektedir. Malumunuz üzere Uşak kamu hastaneler birliği olarak Uşağımızın 2023 teki sağlık hedeflerinin hepsi gerçekleştirilmiş ve üstüne de birçok yenilikler ilave edilmiştir. 
2014 yılı haziran ayı ortalarında (16.06.2014) Uşak Üniversitesinin hazırladığı afiliasyon (kurumlar arası işbirliği) protokolü ADSM Başhekimliğimize Genel Sekreterliğimiz tarafından ulaştırıldı. Bu protokol kurulabilme izni alınmış Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Uşak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin afiliasyonunu düzenleyen hususları içermekte idi. Bu tarihten itibaren afiliasyonun nasıl olabileceği ile ilgili tarafımızca yoğun bir çalışma içerisine girilmiştir (yaklaşık 7 ay). Gönderilen taslak protokolün Erzincan Üniversitesinin protokolü ile aynı olduğu anlaşıldıktan sonra ilgili ildeki yöneticilerle görüşmeler yapıldı. Haziran ayının sonuna kadar protokol ile ilgili Kanun, Yönetmelik ve genelgeler incelendi. Haziran ayı sonunda (25-26-27.06.2014) Benim Başkanlığımda Kamu Hastane Birliği Genel Sekreterliği Yöneticileri, Kurum Avukatı, Uşak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi ve Müdürünün de katılımıyla toplantı yapıldı. Araştırmalarımız sonucu Türkiye de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile afiliye olmuş tek başına bir Diş Hekimliği Fakültesi tespit edilemediğinden ilkler şehri olan Uşak’ta bu işin başarılması adına Muğla ilindeki Tıp Fakültesi ve Devlet Hastanesi afiliasyon örneği yerinde incelenmesi için Genel Sekreterimizin talimatı ile Başhekim, Müdür, Genel Sekreterlikten bir idari uzman ile birlikte Muğla ili örneği yerinde idareciler ile görüşülerek incelendi.
Temmuz ayı başında Genel Sekreterlikte yapılan bir toplantı ile protokole son hali verildi. Tüm bu çalışmalardan Sayın Valimiz Seddar Yavuz Bey’in bilgisi dahilinde yürütülmüştür. 04.07.2014 tarihinde Sayın Valimiz Seddar Yavuz Bey’e Makamında protokol ile ilgili sunum yapıldı. 17.07.2014 tarihinde Sayın Valimiz Seddar Yavuz Bey’in daveti üzerine Sayın Valimiz Seddar Yavuz Bey başkanlığında Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan adayı Prof. Dr. İrfan Dede, Genel Sekreter Uzm. Dr. Yalçın Atlı, Uşak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi/Hastane Yöneticisi Dt. Tuğrul Eroğlu hazırlanan taslak protokol üzerinde ve ilkler şehri Uşak’ımızda yapılması planlanan afiliasyon konusu görüşüldü.
08.08.2014 tarihine kadar yapılan çalışmalarda YÖK’e bağlı Diş Hekimliği Fakültesi ile Sağlık Bakanlığına bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri arasında yapılmaya çalışılan bir afiliasyonun mevzuatın bazı hususlarına muhalif kaldığı görüşmeler ve yönetmelikler ve mevcut alt yapı eksikliği nedeni anlaşıldı. Bu tarihte Diş Hekimliği Fakültesi Dekan adayı Prof. Dr. İrfan Dede tarafından tekrar bir protokol örneği (Ankara Valiliği ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından hazırlanan protokol) tarafımıza gönderildi. Bu protokol üzerinde bıkmadan yılmadan tekrar çalışıldıktan sonra Sayın Valimiz Seddar Yavuz Bey’in talimatı ile TKHK Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Kemal Özgür Demiralp Bey ile görüş alışverişinde bulunuldu. Eylül 2014’te Uşak Milletvekillerimizin desteği ve Sayın Valimiz Seddar Yavuz Bey’in talimatı ile TKHK Başkanlığından randevu alınarak  Uzm Dr. Yalçın Atlı, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan adayı Prof. Dr. İrfan Dede, Uşak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi/Hastane Yöneticisi Dt. Tuğrul Eroğlu tarafından Uşak’ta Uşak Üniversitesi ile Uşak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi arasında afiliasyon yapmak istediğimiz toplantısı yapıldı. Başkanlığımız Sağlık Bakanlığına Bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinin Kanun, Yönetmelik, genelgelere ve SGK ödeme usul ve esasları nedeni ile afiliasyona hali hazırda hazır olmadığını Ama bu konuda çalıştıklarını belirterek şu aşamada uygun görüş verilemeyeceğini belirttiler. Dekan adayımıza toplantıda Diş Hekimliği Fakültesi kurma işinin öncelikle YÖK ve Uşak Üniversitesi Rektörlüğünün birlikte çalışması ile kurulabileceğini anlattılar. Uşak AK Parti Milletvekilleri Av. Mehmet Altay ve Uzm. Dr. İsmail Güneş’in uzun uğraşıları sonucu Uşak Diş Hekimliği Fakültesi onayı Uşak’ımıza kazandırılmıştır. Uşak Üniversitesi bünyesindeki diğer Fakültelerini açtığı gibi Diş Hekimliği Fakültesini de YÖK ile işbirliğine girerek diğer bazı Üniversiteler gibi açacağına ve ilkler şehri Uşak’ımıza bir Diş Hekimliği Fakültesi kazandıracağına inanıyoruz. Görüldüğü gibi Sayın Valimiz, Uşak Ak Parti Milletvekilleri ve ilgili Kamu kurumu yöneticileri Uşak Üniversitesine elinden gelen tüm desteği vermektedir. Bundan sonra Diş Hekimliği Fakültesini açmak Uşak Üniversitesi Rektörlüğünün çalışmaları ile bağlantılıdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur’’ dedi.


DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

1.reklam

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

28 MAYISTA KİM CUMHURBAŞKANI OLUR?

50%

38.9%

11.1%

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
BİYOGRAFİLER

E-BÜLTEN ABONELİĞİ