covid19

24-07-2015 18:26 Kategori: GÜNDEM

Tarihi Uşak Halısına Modern Yakşalımlar Adlı Projeye Destek Geliyor!

 Tarihi Uşak Halısına Modern Yakşalımlar Adlı Projeye Destek Geliyor!

"Tarihi Uşak Halısına Modern Yaklaşımlar Adlı Proje Dernekler Genel Müdürlüğü Tarafından 74 bin 650 TL Proje Bütçesi İle Desteklenmeye Değer Bulundu!"

Uşak Üniversitesi Halı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Projeler Koordinasyon Araştırma ve Uygulama Koordinatörlüğü ile Uşak Halılarını Koruma ve Yaşatma Derneği’nin birlikte hazırlanmış olduğu "Tarihi Uşak Halısına Modern Yaklaşımlar" isimli proje İçişleri Dernekler Genel Müdürlüğü tarafından 74 bin 650 TL proje bütçesi ile desteklenmeye değer bulundu.
Projede ulusal programın ve kalkınma planlarının genel hedefleri içinde kültürel mirasın korunması ve ekonomik gelişmeye katkıda bulunacak kadın iş gücü istihdamını artırıcı yatırımlar öncelikli konular olarak yer almaktadır. Bu bağlamda  hem istihdam ve ekonomik gelişmeyi süreklilik arz edecek şekilde artıran hem de ciddi bir kültürel değer olan Uşak Halısının kaybolmadan yaşamasını sağlamak amacıyla 18-30 yaş aralığında 25 işsiz kadının en son teknik, yöntem ve akademik bir yaklaşım çerçevesinde Uşak Halısı dokuma, Uşak Halısı motif tasarımı ve renk uyarlaması gibi konularda eğitim almaları suretiyle önemli bir kültürel değer olan Uşak Halısının korunması, geliştirilmesi ve tanıtılması sağlanacaktır. Buna ek olarak hedef kitlemiz proje faaliyetleri sonucunda nitelikli iş gücü olarak sektörde istihdam olanağı bulacaklardır. Kursiyerler 25 haftada 3 gün olmak üzere 26 hafta (yaklaşık 6 ay) Uşak Üniversitesi ile koordinasyon halinde düzenlenecek eğitim faaliyetlerine katılacaklardır.
 


DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

1.reklam

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

28 MAYISTA KİM CUMHURBAŞKANI OLUR?

50%

38.9%

11.1%

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
BİYOGRAFİLER

E-BÜLTEN ABONELİĞİ