covid19

18-01-2015 13:10 Kategori: EKONOMİ

SGK Kamu Personelinin Yurtdışındaki Sağlık Harcamalarına Açıklık Getirdi

SGK Kamu Personelinin Yurtdışındaki Sağlık Harcamalarına Açıklık Getirdi

"Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yurt dışına turistik seyehat amacıyla giden kamu çalışanlarının sağlık harcamalarını karşılanıp karşılanmadğına açıklık getirdi."

Sosyal Güvenlik Kurumu (Sgk) yurt dışına turistik seyehat amacıyla giden kamu çalışanlarının sağlık harcamalarını karşılanıp karşılanmadğına açıklık getirdi. Sgk, "Yurtdışına turistik amaçlı giden emekli sandığına tabi sigortalıların yurt dışında (Almanya hariç) turistik amaçla bulundukları sırada sağlanan sağlık hizmetlerine ilişkin bedeller kurumca karşılanmamaktadır." açıklamasında bulundu. Sgk, vatandaşların sosyal güvenlik uygulamalarına yönelik sorularına resmi internet sitesinden cevaplandırıyor. "Yurt dışına turistik amaçlı giden emekli sandığına tabi sigortalıları yurt dışında hastalanmaları halinde tedavi giderleri ne şekilde karşılanır?" sorusuna açıklık getiren Sgk, Almanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dışındaki yabancı ülkelerde hastalanan memurların tedavi masraflarının kurumca karşılanmadığına hükmetti. Sgk açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Yurtdışına turistik amaçlı giden emekli sandığına tabi sigortalıların yurt dışında (Almanya ve Kktc hariç) turistik amaçla bulundukları sırada sağlanan sağlık hizmetlerine ilişkin bedeller kurumca karşılanmamaktadır. Ancak Almanya’da turistik amaçlı bulunanların 26 Kasım 2012 tarihinden sonraki tedavi giderleri ikili sosyal güvenlik sözleşmesi hükümlerine göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bulunanların ise 6495 sayılı torba kanunla getirilen düzenleme doğrultusunda tedavi giderleri kurumca belirlenen usul ve esaslar dahilinde ödenmektedir."ALMANYA İLE SÖZLEŞME İMZALANMIŞ"Ülkemiz İle Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesine Göre Kimler Almanya’da Sağlık Yardımlarından Yararlanabilmektedir?" sorusunu da değerlendiren Sgk, şu açıklamada bulundu: "Almanya ile imzalanan sosyal güvenlik sözleşmesinin hastalık hükümlerinden sadece işçilerimiz ve emeklileri yararlanmaktaydı. Alman irtibat kurumu ile anlaşmaya varılarak esnaf ve memurlarımız ile bu kapsamda emekli olanlarla bunların bakmakla yükümlü oldukları kişilerin de Türkiye-Almanya Sosyal Güvenlik Sözleşmesi’nin sağlık yardımlarına ilişkin hükümlerinden yararlanması sağlanmıştır. Bu düzenleme ile Almanya’ya giden tüm sigortalılar ile tüm emekliler ve bunların bakmakla yükümlü oldukları kişiler sağlık yardımından yararlanabileceklerdir."SAĞLIK SİGORTASININ

UYGULAMA ALANI HANGİ ÜLKELERDİR?

SGK, Türkiye'nin imzalamış olduğu sosyal güvenlik sözleşmelerinden 23’ünün halen yürürlükte olduğunu açıkladı. İşte o ülkeler: "Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, Kktc, Makedonya, Azerbaycan, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Arnavutluk, Lüksemburg ve Hırvatistan ile imzalanmış sözleşmelerde sağlık sigortası uygulaması bulunmaktadır. Ancak, Azerbaycan ve Arnavutluk mevzuatlarından kaynaklanan nedenlerden dolayı bu ülkelerle imzalanmış sözleşmelerde yer alan sağlık sigortasına ilişkin hükümler uygulanamamaktadır."



DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

1.reklam

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

28 MAYISTA KİM CUMHURBAŞKANI OLUR?

50%

38.9%

11.1%

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
BİYOGRAFİLER

E-BÜLTEN ABONELİĞİ