covid19

18-08-2015 19:14 Kategori: EKONOMİ

Banaz'a 21 Milyon Euro'luk Yatırım!

Banaz'a 21 Milyon Euro'luk Yatırım!

"Vali Yavuz “Banaz İlçemize 21 Milyon Euro’luk Yatırım Yapılacak”"

Vali Seddar Yavuz Banaz ilçemize Cihan İnşaat Birlik Sera Ziraat İşletmesi tarafından yapılacak 21 Milyon Euro'luk cam sera yatırımı için firma yetkililerini makamında kabul etti. Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala ve firma yetkilileriyle görüşme yapan Vali Seddar Yavuz gerçekleştirilecek yatırım ile ilgili bilgi aldı.
Gerçekleştirilecek yatırım ile ilgili bilgi veren Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala Banaz ilçesi Hasanköy’de ilk etapta 37 bin metrekare kapalı alanda cam sera kuracaklarını belirterek, hedeflerinin 200 dönüm arazide cam sera yapmak olduğunu ifade etti.
Yatırımlarını 5 yıllık süre zarfında gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Pala, "İlk etapta 7 milyon Euro'luk yatırımla 37 bin metrekare alanda cam sera yapacağız. Topraksız olarak gerçekleştirilecek üretimde Hamamboğazı termal tesislerinden sıcak su temin edeceğiz. Sıcak suyun seralara ulaşması için yaklaşık 3,5 kilometre boru hattı döşeyeceğiz. Yeterli su ve arazinin sağlanması durumunda 5 yıllık süre zarfında 200 dönüm arazide cam sera kurmayı hedefliyoruz. Arazinin tamamı cam sera ile kapladığımız da yaklaşık 21 milyon Euro'luk bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
İlk etapta 40-50 kişinin çalışma imkânı bulacağını belirten Pala, "Yönetim kademesi haricindeki çalışanlarımızı yöre halkından temin edeceğiz. Ayrıca gerekli izinlerimizi aldığımızda cam seranın enerjisini sağlamak amacıyla rüzgar enerjisi yatırımı da gerçekleştireceğiz. Şu anda yatırım için çalışmalara başladık ilk dikimlerimizi 2016 ocak ayında yaparak Mart ayında ilk ürünleri almak istiyoruz. İlk yıl için hedefimiz Bin 800 ton domates üretmek, 5 yıllık yatırımın ardından 200 dönüm alanda yıllık 9 bin ton domates üretimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Ürettiğimiz domatesleri hem iç piyasaya sunacağız hem de ihraç edeceğiz" dedi.
Banaz ilçesinde gerçekleştirilecek yatırımın Uşak ve ülke ekonomisi için önemli bir yatırım olacağını belirten Vali Yavuz, "Valiliğimizin destekleriyle Banaz ilçesi Hasanköy’de yaklaşık 21 milyon Euro tutarında yatırım için çalışmalara başlanıldı. İlk etapta yatırımcı şirketimiz 7 milyon Euro'luk bir yatırım gerçekleştirecek. Ayrıca bu yatırım yöre halkı için örnek teşkil edecek. Yatırımcı şirketimiz çalışanlarını yatırımın gerçekleşeceği yöreden alacağını belirtmesi de ayrıca Banazlılar için yeni bir iş imkanı da doğurmaktadır. Banaz Hamamboğazı termal bölgesinde çıkan sıcak suyun tarımda kullanılması ve ülke ekonomisine katkı sağlanması açısında gerçekleştirilecek yatırımlara Valilik olarak her türlü desteğe vermeye hazırız. Yatırımcı şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala ve şirket yetkililerine alanında örnek olacak bu yatırımları ve emeklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
 


DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

1.reklam

ÇOK OKUNAN HABERLER
gazete manşetleri
ANKETİMİZE KATILIN

28 MAYISTA KİM CUMHURBAŞKANI OLUR?

50%

38.9%

11.1%

NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
BİYOGRAFİLER

E-BÜLTEN ABONELİĞİ